Nyelvtanoznál? Klikkelj és gyakorolj!

Tudom, hogy te is a nyelvtan megszállottja vagy és a legjobban az aggaszt, hogy nem beszéled helyesen a nyelvet. Bár a nyelvtan nem minden – sőt, néha a magabiztosság sokkal többet ér – azért érdemes tisztában lenned a nyelvet összetartó egységgel. Azzal is tisztában vagyok, hogy a szabályokat már kívülről fújod. De tudod őket alkalmazni a gyakorlatban? Ennek elősegítésére hoztam neked néhány weboldalt, ahol már napi 5 perc ráfordítással penge lehet az angol nyelvtanod.

  1. Egyik kedvencem az ego4U.com, mert szinte az összes nyelvtani szerkezetet lefedi és RENGETEG gyakorlófeladaton keresztül válhatsz egyre profibbá az angol nyelvtanban. Akár kezdőként is nekiláthatsz a klikkelgetős feladatoknak, ekkor az egy buborékos feladatokat válaszd, és ahogy egyre profibb vagy,
    mehetsz fel, egészen öt buborékig. Kattints, próbáld ki, de vigyázz, addiktív!


  2. Ha egy kicsit még többre vágysz és random szeretnéd kipróbálni a nyelvhelyességedet, akkor az Oxford Grammar Practice oldalát neked találták ki.  Itt az elején kell kiválasztanod a szintedet (Basic / Intermediate / Advanced) és máris nekiláthatsz a különféle nyelvtanokhoz kapcsolódó klikkelgetős feladatoknak. Egyetlen hátránya, hogy itt nem találsz hozzá nyelvtani magyarázatokat. De gyakorlásnak kiváló.

  3. Ha mindent IS tudni szeretnél, irány az English Grammar Online.  Ez az oldal a legszőrszálhasogatóbb nyelvtanfanatikusok igényét is kielégíti, mert a legapróbb részletekig belevisz a nyelv szabályaiba és azok alkalmazásába. Rengeteg quiz segít az apró nyelvtani szösszenetek elsajátításában, ugyanakkor pedig a magyarázatokat is megkapod hozzájuk.Nézd meg mind a hármat, válaszd ki a kedvencedet és kötelezd el magad arra, hogy napi 5-10 percet klikkelgetsz rajta. Nem kell több, mert egyrészt kimerül az agyad, másrészt túlaggódod az egész nyelvtan kérdést. Légy kitartó és elszánt, de ne eddzd túl magad 🙂

És ha velem szeretnél felkészülni a szóbeli nyelvvizsgádra, akkor csatlakozz a Speaking Exam Pass online szóbeli nyelvvizsgára felkészítő programomhoz.  Csatlakozz az otthonról, online végezhető tanfolyamhoz, és állj  készen a szóbelidre 8 hét alatt!

Kattints IDE a további részletekért és hogy megtudd, hogyan tudsz csatlakozni a Speaking Exam Pass programhoz!