Klikkelj a magabiztos angolért

Ha szóbeli nyelvvizsgára készülsz, biztosan felmerült már benned, hogy nincs angol anyanyelvi beszélő a környezetedben, aki  segítene neked a felkészülésben, és ezért el is könyvelted magadban, hogy így biztosan nem lesz sikeres a szóbeli nyelvvizsgád. Szerencsére a sikeres nyelvvizsga nem múlik azon, hogy van-e lehetőséged és pénzed angol anyanyelvű beszélgetőpartnerrel készülni, hanem sokkal inkább a rendszeres gyakorláson van a hangsúly. Megosztom veled most azokat a tippeket, amik biztosan előrelendítenek a szóbeli megszerzése felé vezető úton.

24 órás bemelegítés a vizsga előtt

Már korábban említettem neked egy technikát, a 24 órás bemelegítést, amit közvetlenül a vizsga előtt kell alkalmaznod. Ez fantasztikusan megnöveli az önbizalmadat és formába hoz a nagy napra. Bővebben a linkre kattintva olvashatsz erről.


Minden nap beszélj egy kicsit angolul

Nem az a lényeg, hogy hetente 1 x 60 percig angolul beszélj az órádon, hanem hogy minden egyes nap áldozz az idődből akár csak 10 percet arra, hogy angolul beszélsz. Ha nincs kivel (bár tanulótársat ITT biztosan találsz), akkor az is csodákra képes, ha keresel magadnak 1-2 párbeszéded és hangosan felolvasod magadnak, vagy akár meg is tanulod.


Ráadásul az interneten is bőven találsz olyan oldalakat, amik segítenek neked fejleszteni az angolodat. Íme néhány a legjobbak közül.  

Ingyenes online nyelvtanuló oldalak, amiket érdemes otthon is használnod

Ebben a cikkben a szótanulást segítő oldalakat vesszük sorra.

Az Anki fantasztikus lehetőség a szókincsed fejlesztésére. Ez egy olyan ismétlésre építő, flashcardokat (szótanuló kártyákat) kreáló oldal, aminek segítségével könnyebben fogod megjegyezni a szavakat.

Hasonlóan az Ankihoz, a Memrise is az ismétlést használja arra, hogy berögzüljenek a szavak a memóriádba. A felhasználók már rengeteg hasznos anyaggal feltöltötték neked a tudástárat, tehát azonnal használható segítség.

A Wordsteps segítségével napi 20 új szót tanulhatsz meg.

A Quizlet pedig egy olyan applikáció, amelyben szótanuló kártyákat és kvízeket is készíthetsz. Nagyon hasznos akkor, ha át akarod ismételni a már megtanult szókincset. Nem csak te készíthetsz magadnak, hanem másokéba is betekintést nyerhetsz.


És ha velem szeretnél felkészülni a szóbeli nyelvvizsgádra, akkor csatlakozz a Speaking Exam Pass online szóbeli nyelvvizsgára felkészítő programomhoz.  Csatlakozz az otthonról, online végezhető tanfolyamhoz, és állj  készen a szóbelidre 8 hét alatt!

Kattints IDE a további részletekért és hogy megtudd, hogyan tudsz csatlakozni a Speaking Exam Pass programhoz!